Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a criticat marți faptul că unele persoane au transformat, în pandemie, viețile oamenilor în subiect de „atacuri politice”.
Acesta spune că o astfel de abordare este incorectă indiferent de ce partid ar fi la guvernare, pentru că unele subiecte nu ar trebui să fie niciodată politizate, informează Agerpres.
„În pandemie, într-o criză, din viaţa oamenilor nu faci subiecte politice şi atacuri politice. Nu era corect nici invers, când PSD era la guvernare, nu e corect nici acum, fiindcă sunt subiecte care nu trebuie politizate”, a spus Kelemen Hunor.
Șeful UDMR a fost întrebat dacă reproșează mai mult politizarea pandemiei PSD sau AUR, iar acesta a răspuns că despre social-democrați și despre acțiunile acestora poate să discute, dar nu poate vorbi „despre scandalagii, despre circ”.
El a făcut referire și la segmentul de electorat care a votat AUR și atrage atenția că celelalte partide ar trebui să înțeleagă că unii dintre cetățenii români se simt părăsiți și nu se simt reprezentați.
„Electoratul tot timpul are dreptate, dar nu pot comenta despre nişte oameni care nu respectă nicio regulă, nici o lege, nicio regulă de convieţuire. Aţi văzut ce se întâmplă. Ar trebui să-i ignorăm sută la sută. (…) Toate forţele responsabile, de la PSD şi până la PNL, USR, UDMR, ar trebui să fim conştienţi că există un segment din societate care se simte părăsit, nu se simte reprezentat şi noi ar trebui să ne întoarcem către electorat, nu ar trebui să ne ocupăm de AUR. (…) Nu pot comenta lucruri care sunt foarte depărtate de mine, şi ca stil şi ca şi conţinut. Este inacceptabil ce s-a întâmplat, n-ar trebui să se întâmple aşa ceva nici măcar în cârciumă, nu în Parlament”, a declarat Kelemen Hunor la B1 TV.
Tot marți, vicepremierul a comentat și recentele tensiuni din Coaliție cu privire la activitatea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și posibila demisie a acestuia. El a spus că are încredere în Voiculescu și „nu se pune problema să facem acum schimbări”.
Acesta a mai precizat că presiunea pe sistemul de sănătate este din ce în ce mai mare și că lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani a dus la unele improvizații, din acest motiv fiind nevoie de investiții masive în Sănătate.